dades i comentaris

POEMES
cants jubilosos
els cans resaven
una bella història
el noble joc
poemes
notes i comentaris
les mirsines (colònia de vacances)
carrer marsala
el crepuscle encén estels

EL CANVI
el canvi (1)
el canvi (2)
els estats de convivència

      Els somnis

   Diari de l'estiu
del
dos mil dos
        (inèdit)

ELS CANS RESAVEN
(1961)

 
 
 

Es perllonga el pedreguer. La garriga, ardent, ens fereix la cara amb albons. Dins el gran sol, les extremitats, fins la del sexe, es rebel•len, s'enrigideixen i els ulls difícilment d'acluquen. Sabem, però, que, en arribant, podrem fer aquella mesurada contorsió, gosar obrir la boca, rentar-nos de pecats inútils, jugar dins el pou amb fang, untar-nos l'escrot amb la rosada.
 
 
 

El pallasso s'esllangueix vora els esgrellats de la sèquia. Des del gran saló de marbre, li pervé una musica de cavalls negres. El pallasso s'entendreix fins a voler tallar-se el coll. Sobre ciutat, s'ha sentit l'estertor d'un gran tro i diminutes ales trencades han percudit els vidres. El pallasso ha vist més enllà, ha nedat entre ones vermelles, ha volat cap al país on els homes que transeixen no demanen misericòrdia. El pallasso torna pàl•lid i copeja el llum com els moscards. La seva feblesa li fa créixer nusos a la gargamella. Se suposa que només vol que el cregueu quan esquinça les teranyines dels seus ulls i s'aferra a una sola paraula, abans de caure dins l'abisme retronant, que cregueu en el seu desert il•lusori, ple de monstres abrandats. Des de la seva inconseqüència, us clama.

              inici

PÀGINA DE PRESENTACIÓ mag poesia


MallorcaWeb  i  Antoni Artigues (Edifici Ramon Llull. Campus UIB. Carretera Valldemossa Km. 7,5. 07112 Palma. Mallorca))