recitals poètics
 
ENCARNA VIÑAS: El magisteri més enllà de l'aula

Lectura de poemes de CÈLIA VIÑAS i de JOSEP MARIA LLOMPART. 

Sala d'Actes de Magisteri, dijous 22 d’abril de 1993 a les 11 (250 assistents) 
Encarna Viñas és l'eix entorn al qual va girar l'acte; ella fou qui el 1968 inicià les activitats teatrals a Magisteri. 

Presentació "El magisteri més enllà de l’aula": Antoni Artigues
Es feu una taula rodona amb la participació de Melcior Rosselló, Antònia Dolç, Miquel Sbert, Joana Serra de Gayeta, Sebastià Serra i Antoni Colom. 
Es parlà de la família Viñas: de l'avi Viñas (Cèlia Riba), de Gabriel Viñas, també professor de Magisteri (Bartomeu Mulet) i de Cèlia Viñas (Damià Pons) 

Destacà la Lectura de Poemes de Cèlia Viñas i de Josep Maria Llompart a càrrec dels alumnes de Magisteri: Margalida Roca, Sílvia Gerster, Loli Garcia, Rafel Bonnín, Assumpta Illa, Maria Torres, Mercè Jiménez, Magdalena Adrover, Antònia Torres, Joan Josep Jofre, Sònia Calvo, Maria Ques; amb l'acompanyament de piano de Margalida Roca. 

(La revista Lluc, hi dedicà dos nombres: 776, setembre-octubre 1993 i 780, maig-juny 1994) 
 

Al programa es reprodueixen algunes frases que reprodueixen l'esperit de l'acte: 

"A la seva classe (de don Pep Maria Eyaralar), amb la seva conversa, no sols aprenguérem matemàtiques, sinó que se'ns comunicava una manera noble  de valorar i veure les coses." (Encarna Viñas) 

"Ésser mestre és cultura, és expressió, és llenguatge, és vivor. Us heu d'implicar en la vida de l'alumne i l'alumne ha de conèixer una mica la vostra vida" (Biel Majoral) 

"No basta que la llengua de l'escola, a les nostres illes, sigui el català, sinó que cal elaborar uns programes educatius catalanocèntrics, destinats a formar els ciutadans de demà de la futura Catalunya lliure en el context d'uns Estats Units d’Europa" (Bernat Joan) 

"Bé, jo no fa gaire, vaig dir que creia en uns Països Catalans lliures i socialistes dins el marc de l'Europa dels Pobles. [...] A la independència dels Països Catalans, crec que s'hi ha d'anar." (Josep Maria Llompart) 

             .

                         .

                               .

       .

 portada recitals poètics 
 

inici

Pàgina de presentació MAG POESIA